SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529

width="82%" border="00" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#660000" cols="1">

YOGA RETREAT

Ψυχοσωματική Συνειδητοποίηση και Πνευματική Απελευθέρωση

8ήμερο Σεμινάριο retreat γιόγκα, διαλογισμού, φιλοσοφίας και χοροθεραπείας
Βιωματικής και εκπαιδευτικής κατεύθυνσης

στην Κήρινθο Ευβοίας, Σάββατο 20 Ιουλίου – Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ SHANTALA ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ!

Retreat στην Εύβοια, 20-17 Ιουλίου 2019


με τη Λήδα Shantala

Το Shantom και η Λήδα Shantala σας προσκαλούν σε ένα 8ήμερο ταξίδι χαλάρωσης μακρυά από το άγχος και τις ταχύτητες του σύγχρονου κόσμου!
Για αληθινές διακοπές, διακόπτοντας από όλα αυτά που μας κουράζουν καθημερινά, τόσο τα εξωτερικά όσο και αυτά που από μέσα μας βαραίνουν.

Είναι σημαντικό από καιρού εις καιρόν να κάνουμε παύση. Να φεύγουμε από την καθημερινότητά, να προσφεύγουμε μέσα μας και να εντατικοποιούμε τις ασκήσεις μας.
Είναι πάνω από δύο δεκαετίες που γίνονται αυτά τα ζωτικά σεμινάρια ψυχικής αναζήτησης, πνευματικής ενδυνάμωσης και επανα-προσδιορισμού στόχων ζωής. Τα υλικά τους έχουν πια δοκιμαστεί πολλάκις.
Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, σωματικά ψυχικά και νοητικά, να ηρεμήσουν, να εμβαθύνουν, να φιλοσοφήσουν. Σε όσους θέλουν να προχωρήσουν πνευματικά στη γνώση του εαυτού τους.
Προσφέρονται ως πυξίδα και ως εσωτερικός χάρτης, για να φωτίσει ο κάθε ασκούμενος το δικό του, μοναδικό μονοπάτι. Να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι σημαντικό. Να αναγνωρίσει το αίτημα της παρούσης στιγμής και, ξεδιαλύνοντας τα περιττά ερωτήματα, να προχωρήσει στον ουσιώδη στόχο.
Με τη γιόγκα και το διαλογισμό δύο φορές την ημέρα, δυναμώνει και ηρεμεί βαθιά το σώμα, ο νους και το νευρικό σύστημα. Και έτσι μπορεί να καθρεφτιστεί στη συνείδηση η πνευματική αλήθεια μας.
Με τη θεωρητική προσέγγιση και τη μελέτη των κειμένων ισχυροποιούμε ένα νέον τρόπο σκέψης που μπορεί να υποστηρίξει τις αλλαγές και τις νέες μας κατευθύνσεις.
Με τη χοροθεραπεία εκφράζουμε και συνειδητοποιούμε τα συναισθήματα μας, βρίσκοντας μέσα από το σώμα μας την ενέργεια για αλλαγή, για το επόμενο βήμα.
Με την επαφή μας με τη θάλασσα, το νερό, το πράσινο, εξαγνιζόμαστε και συνδεόμαστε με την ανθρώπινη φύση μας.
Η αίσθηση της ομάδας, η μέριμνα για ουσιαστική φροντίδα και επικοινωνία, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ μας, είναι η βάση, η προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Η ψυχή μας έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη, ποιοτική συναλλαγή, αμοιβαιότητα και φιλία.

Raja Yoga

Η Raja Yoga είναι μια πανάρχαια μέθοδος εσωτερικής έρευνας και άσκησης, ικανή να οδηγήσει τον ασκούμενο σε μία «εσωτερική μετατόπιση» και διεύρυνση του τρόπου βιώματος και αντίληψης της ζωής του. Αποτελείται από ασκήσεις συμπεριφοράς, προς εαυτόν και τρίτους, τις οποίες ο ασκούμενος προσπαθεί να εφαρμόσει στην καθημερινότητα του, ασκήσεις σώματος και αναπνοής, μέσω των οποίων εισέρχεται σε ζώνες του ασυνείδητου νου, όπως και ασκήσεις νοητικές, οι οποίες με τη σωστή μεθοδική και επαναλαμβανόμενη πρακτική, οδηγούν σε εσώτερες συνειδητοποιήσεις της ουσιαστικής μας φύσης και συνοδεύονται από αισθήματα σιγουριάς, εσωτερικής ασφάλειας και ευτυχίας, συχνά εν μέσω προβλημάτων.
Το τι είναι γιόγκα, τόσο στη θεωρητική, όσο και σωματική ψυχική και νοητική διάσταση, καταγράφεται μεθοδικά και εκτενώς μέσα στα κείμενα. Η ενεργοποίησή της όμως προϋποθέτει μακρά μαθητεία με δάσκαλο, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει τη γιόγκα μέσα του και έχει αγγίξει βαθειά πνευματικά πεδία του πυρήνα του, κάτω από την εποπτεία του δικού του δασκάλου. Κατά τη μαθητεία αυτή, όπως γίνεται και στη βιωματική μετάδοση βασικών αρχών του τι είναι ζωή από τους γονείς στα παιδιά, μεταδίδεται η δύναμη της ψυχικής και πνευματικής συνειδητότητας του επόπτη στο μαθητή. Είναι αυτή η μετάδοση, η οποία επιτρέπει την ανακάλυψη και διεύρυνση του εσωτερικού αγωγού αντίληψης της γιόγκα στο μαθητή, επιτρέποντας στην εσωτερική σελήνη, tha, να φωτίσει το εσωτερικό μονοπάτι. (Ha - Tha yoga)
Δείτε εδώ βίντεο με μάθημα γιόγκα στο Shantom

Χοροθεραπεία

Η χοροθεραπεία, με βαθειά μελετημένους χορευτικούς καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς επιτρέπει το ξεδίπλωμα της εκφραστικότητας στην κίνηση, την έκφραση απωθημένων συγκινήσεων, την απελευθέρωση δημιουργικού δυναμικού, την αύξηση της αισθαντικότητας, την ίαση, την ψυχοσωματική απαρτίωση και μέσα από τις αλληλεπιδράσεις, τη βαθειά ψυχική επικοινωνία των μελών μεταξύ τους και με τη φύση.
Δείτε εδώ βίντεο με μάθημα χοροθεραπείας στο Shantom

θάλασσα περίχωρα Κήρινθος

Ο χώρος και το πρόγραμμα

Η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στη Βίλα Αβέρωφ, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού Κήρινθος, στην κοιλάδα του ποταμού Κηρέα, βόρεια της Εύβοιας, σε απόσταση δύο περίπου ωρών από τα βορειοδυτικά της Αθήνας. Η περιοχή είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με βουνά, λόφους, ποταμούς, πλατάνια, ελαιώνες και γόνιμες κοιλάδες όπου φυτρώνουν καλαμπόκι και βαμβάκι.
Χτισμένη τον 19ο αιώνα, διατηρητέα και πλήρως αναπαλαιωμένη, η Βίλλα Αβέρωφ, μέσα στο πράσινο, γοητεύει με την αρχοντική της ατμόσφαιρα. Τα κτίρια διαθέτουν καθιστικό, βεράντες, ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες με μπάνιο, πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα και πλυντήριο στη διάθεση των συμμετεχόντων. Οι μεγάλοι καταπράσινοι και σκιεροί κήποι, σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς και η φάρμα με ζώα που βρίσκεται λίγο παρακάτω, προσφέρουν ευκαιρίες περιπάτου μέσα στη φύση, ενώ η μεγάλη πισίνα στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης.
Η άσκησή μας θα γίνεται σε μια όμορφη αίθουσα 90 τ.μ. με ξύλινη οροφή και πάτωμα, σε πέτρινο κτίριο 300 ετών.
Η παραλία της Κρύας Βρύσης, σε απόσταση 4 χλμ, είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες σε έκταση στο σύνολο του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας και θεωρείται ως η νότια προέκταση της διάσημης παραλίας της Αγίας Άννας. Βρέχεται από τα δροσερά αιγαιοπελαγίτικα νερά και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πλούσια άμμος. Κοντά είναι και η Λίμνη, οι Ροβιές, με τα υπέροχα τοπία τους.

έξω έξω
δωμάτιο βίλλα Αβέρωφ
δωμάτιο δωμάτιο

Στόχοι και Φιλοσοφία του retreat

· Η αναζήτηση της βαθύτερης πηγής ζωτικότητας και δράσης.
· Η προσπάθεια υπέρβασης του νου, πεδίου ενδοψυχικών συγκρούσεων και δυαδικότητας.
· Η σύνδεση με τον εσωτερικό δημιουργικό χώρο της σιωπής.
· Η εμπειρία της συναισθηματικής πληρότητας και γαλήνιας ευδαιμονίας.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07.00 – 08.00

διαλογισμός (Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός, μια ήρεμη προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης και αναζήτησης μέσω της εσωτερικής σιωπής του πνευματικού πεδίου)

8.00  - 10.00

yoga asanas, pranayama, χαλάρωση (εργασία στο σώμα μέσα από ασκήσεις γιόγκα, αναπνευστικές και νοητικές ασκήσεις)

10.00 – 11.00

πρόγευμα

11.00 – 13.00

εμβάθυνση στη φιλοσοφία μέσα από τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα, συζήτηση

13.00 – 17.15

ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ανάπαυση

17.30 – 19.30

χοροθεραπεία

20.00 - 21.00

γιόγκα asanas, pranayama, χαλάρωση

21.00 – 21.30

σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός

21.30 – 23.00

δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

αίθουσα γιόγκα έξω

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους μαθητές το επιθυμούν, αρκεί να το δηλώσουν με την εγγραφή τους στη γραμματεία.
Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν μαθήματα γιόγκα από Σεπτέμβριο, έκπτωση 20% στα δίδακτρα του πρώτου μήνα και απαλλαγή από την ετήσια εγγραφή, εφόσον εγγραφούν και ξεκινήσουν μαθήματα έως και 30 Σεπτεμβρίου.

Τα πρακτικά:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής: περιλαμβάνει διαμονή για 7 βράδια, 7 πρωινά γεύματα & 7 δείπνα (χορτοφαγικά) και το κόστος σεμιναρίου. Εξαρτάται απο το είδος δωματίου (μονόκλινο ή δίκλινο - τα μονόκλινα ωστόσο είναι ελάχιστα!).

Προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να κάνουμε αυτήν την τριπλή εμπειρία διακοπών, έντονης άσκησης και εκπαίδευσης εφικτή, σε όσους το επιθυμούν σοβαρά, διατηρώντας τις ήδη πολύ χαμηλές τιμές στα επίπεδα των περασμένων χρόνων, και τη δυνατότητα πληρωμής με δόσεις.

Η Λήδα κατανοώντας και βιώνοντας και η ίδια την οικονομική στενότητα, αποφάσισε να προσφέρει και φέτος σε απίστευτα χαμηλή τιμή πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία δεκαετιών, ακριβώς γιατί πιστεύει ότι μέσα σε αυτή τη δίνη που βιώνουμε, η αναγκαιότητα της ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας και εμβάθυνσης, όπως και του νοητικού ξεκαθαρίσματος, γίνονται πλέον προτεραιότητα ακόμη και για την ίδια την υγεία του ανθρώπου.

Οι τρεις δόσεις:
Α’ ΔΟΣΗ το αργότερο έως Παρασκευή 17 Μαΐου 2019: Προκαταβολή διδάκτρων σεμιναρίου, κλείσιμο θέσης
Β’ ΔΟΣΗ το αργότερο έως Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019: Εξόφληση υπολοίπου διδάκτρων σεμιναρίου & προκαταβολή 50% για διαμονή
Γ’ ΔΟΣΗ το αργότερο έως Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019: Εξόφληση διαμονής + διατροφής

Θέσεις περιορισμένες!

Η γρήγορη απόφασή σας θα σας εξασφαλίσει τη θέση σας και δωμάτιο της αρεσκείας σας.
Είναι απολύτως απαραίτητο για τη διοργάνωση να ξέρουμε έγκαιρα πόσα δωμάτια θα χρειαστούμε να κλείσουμε, γι αυτό σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γρηγορότερα γίνεται.
Πρώτη δόση οικονομικής διεκπεραίωσης, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, τηλεφωνήστε μας στη γραμματεία (210-6717529, Δευτέρα-Παρασκευή 17.30-21.30 και Τρίτη & Πέμπτη 11.00-13.30) ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ημερομηνίες
Άφιξη: Σάββατο 20/7/2018  Αναχώρηση: Σάββατο 27/7/18.
Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 17:00 και ολοκληρώνεται το  Σάββατο 27 Ιουλίου στις 13:00.  H αναχώρηση γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ SHANTOM ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00:
Για συνεννοήσεις που αφορούν στο τι θα χρειαστείτε και διαμοιρασμός σας σε αυτοκίνητα.

Shantom –Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών:
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 15231 Χαλάνδρι. (Δίπλα στο μετρό Χολαργός)
τηλ. 210-6717529 email: info ΠΑΠΑΚΙ shantala ΤΕΛΕΙΑ gr

 

Στην κράτηση δωματίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με την καταβολή της προκαταβολής.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Η Βίλα Αβέρωφ βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Εύβοιας και απέχει περίπου 70 χμ. από την Χαλκίδα. Βρίσκεται μετά το Προκόπι και το Μαντούδι, και πριν τη Στροφυλιά και την Αγ. Άννα.
Με αυτοκίνητο:
Εφόσον περάσετε την υψηλή γέφυρα, ακολουθήστε τις πινακίδες προς Βόρεια Εύβοια. Η διαδρομή είναι μαγευτική: Ο δρόμος διασχίζει τις ανατολικές πλαγιές του Όρους Κανδήλι, περνάει από τη θέση Άγιος όπου βλέπει κανείς έλατα, και προχωράει κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Κηρέα, πλάϊ σε ρεματιές και το πλατανόδασος του Προκοπίου.
Την Κήρινθο θα την συναντήσετε στην μετάβαση από την Χαλκίδα προς την Ιστιαία μετά το Μαντούδι. Από τη Χαλκίδα μέχρι την Κήρινθο η απόσταση είναι 60 χιλιόμετρα.
Η Βίλα Αβέρωφ είναι τοποθετημένη στα περίχωρα του χωριού, απέναντι από την εκκλησία και τους παλιούς στάβλους
Αθήνα-Κήρινθος: 136 χλμ. Χρόνος (μέσω Α/Δ ΠΑΘΕ/E75/Α1 και ΕΟ Χαλκίδας Αιδηψού) 2 ώρ. 15 λεπτά
Οδηγίες από google maps
map

 

Θέσεις περιορισμένες! Επειδή πρέπει να κλείσουμε έγκαιρα δωμάτια, δηλώστε συμμετοχή το γρηγορότερο! Η σύντομη απόφασή σας, και η καταβολή της προκαταβολής, σας εξασφαλίζει δωμάτιο της προτίμησής σας.Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 20 Απριλίου 2019