SHANTOM
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι
(στάση ΜΕΤΡΟ "Χολαργός", γραμμή 3) τηλ. 210-6717529 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ


Εισαγωγικό σεμινάριο

με την

Ιρένε Μαραντέϊ


Κυριακή 25 Μαρτίου ώρα 11.30 - 14.30

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα τρίωρο κεφιού, ευεξίας, ζεστασιάς και γυναικείας συντροφικότητας, ελεύθερες από τον κοινωνικό "κορσέ" και τα ταμπού! Κάν' τε χώρο στη ζωή σας για το χορό που υπάρχει μέσα σε κάθε γυναίκα!

Ο ανατολίτικος χορός είναι πανάρχαιος, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή. Γιορτάζει τη χαρά της ζωής και εκφράζει την ικανοποίηση της γυναίκας με τη θηλυκότητά της. Είναι εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό, χαρίζει αυτοπεποίθηση, αρμονική κίνηση και χάρη, ευλυγισία, ενισχύει το συντονισμό και γυμνάζει τετρακέφαλους, γαστροκνήμιους, κοιλιακούς, αλλά και μύες που δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άλλοι χοροί. Δεδομένη η αλλαγή στη στάση, το περπάτημα, γενικά στην κίνηση.
Επειδή πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε ως μέσον έλξης των ανδρών και παρουσιάστηκε με τρόπο χυδαίο, ο χορός αυτός είναι παρεξηγημένος στη χώρα μας. Είναι ώρα να ξαναγυρίσουμε στην ουσία του, και να ανακαλύψουμε την ομορφιά του, την ποιότητά του, τη βαθιά του διάσταση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

ιστορία του χορού,
πληροφορίες για τα διάφορα στυλ
ασκήσεις για ζέσταμα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του χορού αυτού

βασικές κινήσεις – βήματα
χρήση πέπλου
εισαγωγή στους ρυθμούς της αραβικής μουσικής
συνοδεία με ζήλια (κύμβαλα).
Εάν υπάρξει χρόνος, θα δούμε και βίντεο από σπουδαίες Αιγύπτιες χορεύτριες
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Φέρτε μαζί άνετα ρούχα χορού (όχι σφιχτά τύπου τζην κλπ...), οι γυναίκες σαλβάρι ή κολλάν χωρίς πόδια και φούστα και, εάν έχετε, ένα μαντήλι ή εσάρπα για τους γοφούς. Παπούτσια δεν χρειάζονται. Αν έχετε μαντήλι, πέπλο και ζήλια φέρτε τα, αλλοιώς δεν πειράζει, θα έχουμε και μείς.
Το σεμινάριο ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ. Σας παρακαλούμε να είστε εδώ νωρίτερα για να αλλάξετε κ λπ...! Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει συζήτηση, οπότε μην κανονίσετε να φύγετε σφαίρα!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία ώς την Πέμπτη 22 Μαρτίου (τηλεφωνήστε μας στο 210-6717529.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα ώς Παρασκευή 17.30-21.30
τηλ. 210-6717529 με μήνυμα στον τηλεφωνητή
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Irene Maradei

Γεννήθηκε στη Ρώμη.Σπούδασε μπαλλέτο επί 12 χρόνια με το Γ. Μέτση, γιόγκα 9 χρόνια με τη Λήδα Shantala, κλασικό τραγούδι και μουσική θεωρία 10 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και το Athenaeum (Ηρώ Πάλλη, Μαρίνα Κρίλοβιτς) και 3 χρόνια κρουστά(τουμπελέκι, ζήλια κ.ά.) στο Μουσείο Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων με τη Μαρία Νούσσια. Συνέχισε αργότερα σπουδάζοντας τους αραβικούς ρυθμούς που χρησιμοποιούνται στο χορό. Έχει πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης πτυχίο ηθοποιού (σχολή Κατσέλη, Δραματική Σχολή Αθηνών) και πτυχίο Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Εργάστηκε επί 20 χρόνια ως κριτικός χορού, μουσικής και κινηματογράφου στην "Απογευματινή",επί 10 χρόνια ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη του Δημήτρη Ποταμίτη και του Βασίλη Παπαβασιλείου, ως μεταφράστρια και επιμελήτρια βιβλίων και ως τραγουδίστρια σε μπουάτ. Έχει γράψει τρία παιδικά θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν από κεντρικούς θιάσους (Κ.Θ.Β.Ε., Θέατρο Έρευνας, Θέατρο Νέων Θεσσαλονίκης) και διασκευάσει ή μεταφράσει αρκετά άλλα. Έχει διδάξει γυμναστική, χορό, ρυθμική και χορογραφία από το 1982.
Ανατολίτικο χορό ξεκίνησε με τη Ρέα το 1982, και από το 2003 έχει επικεντρωθεί σ'αυτόν εντατικά, επιλέγοντας το αυθεντικό αιγυπτιακό στυλ raqs sharki με δασκάλες όπως η Σαμπάχ, η Πέννυ Μπαΐλη, η Νέλλη Ρουμελιώτη αλλά κυρίως Μαρίνα Μπέλμπα και Maria Aya. Έχει επίσης παρακολουθήσει πολυάριθμα εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια με προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Ma Prabhu Ερασμία, η Suha Azar, η Λίττα Πέτρου, η Χρυσάνθη Sahar, η Athena Najat, η Morocco, ο Ahmed Fakry, η Amira, η Natalia Kuzmina. Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση πέπλου, μπαστουνιού (Saiidi style) και φυσικά στο χορό με ζήλια. Έχει εμφανιστεί σε κέντρα και εστιατόρια όπως Axum, Hayat, Avenue, Club One, 1002 Νύχτες, στο θέατρο Περοκέ κ.ά. Από το 2006 άρχισε να διδάσκει στο Shantom και άλλες σχολές της Αθήνας και της επαρχίας. Από το φθινόπωρο του 2011 είναι μέλος της επαγγελματικής χορευτικής ομάδας Malema's Banat.

Bίντεο:

κ

 


Αρχική Λήδα Shantala | Σύντομο Bιογραφικό | Χοροθέατρο | Ταξίδια | Αρχική Shantom | Γιόγκα | Iνδικός χορός
Χοροθεραπεία |
Ενοικίαση αιθουσών | Τα ΝΕΑ μας | Μαθήματα | Εβδομαδιαίο πρόγραμμα| Σεμινάρια |
Εναλλακτικές θεραπείες| Εκδηλώσεις | Οδηγίες πρόσβασης | Sitemap | Credits | Home


Τελευταία ενημέρωση της σελίδας: 4 Μαρτίίου 2012